Fordybelsesuge aften

Uge 34, kl. 17:00-20:15
Yin & Ro, aften

Yin og Yang er hinandens modsætninger. Yin er først, fordi Yin er dit fundament. Der, hvor du er stille, modtagende og observerende. Hvor du accepterer det, der er i dag.

I en travl hverdag er næsten hele vores liv desværre ”Yang” – vi er aktive, handler, giver fra vi vågner til vi går i seng. Om aftenen er det mere følelsen af ”kroppen slukker” end ”jeg går i seng og lægger mig til at sove”. Det vil sige, du konstant tærer på dine ressourcer fysisk såvel som mentalt ved at have en overflod af yang og et fravær af yin. Nogen kan holde til denne livsstil, mens andre til sidst bliver syge – af stress eller lignende. Kan du nikke genkende til ovenstående, og trænger du til at få rettet op på ubalancerne, er fordybelsesugen i yin yoga for dig.

Yin yoga er lange dybe stræk og arbejde til kroppens bindevæv. Det er en stille, men intens praksis. Kaldet ”simple – but not easy”. Alle kan være med til yin. Også dig, der aldrig har prøvet yoga før.

Fordybelsesugen er et forløb over seks dage – fem dage med praksis og en enkelt hviledag. Hver dag får du mulighed for at gå på opdagelse i et nyt område af din krop, således vi i løbet af ugen kommer hele kroppen igennem.

Fordybelsesugen er endvidere tilrettelagt, så du har mulighed for at rette fokus mere mod de mentale fordele ved yin yoga, hvis du har brug for det. Hver dag tuner vi ind på både krop og sind, og derfra mærker du efter, hvordan du vil arbejde i dag.

UGENS PROGRAM:

Mandag d. 20/8: Ro i krop og sind – på vores først dag er der selvfølgelig en velkomst og gennemgang af ugen. Vi skal snakke lidt om, hvad yin yoga er. Dagens praksis har fokus på foroverbøjninger, hvor du skaber ro, og finder følelsen af at holde energien hos dig selv.

Tirsdag d. 21/8: Giv slip og rens ud – kroppens suverænt vigtigste middel til at rense ud er udåndingen. Vi starter derfor med at trække vejret yin/yang-style. Dagens praksis har fokus på lever- og galdeblæremeridianerne – og måske – på at give slip på vrede.

Onsdag d. 22/8: Omsorg til psoas og nedre ryg – Dagens fokus er en af vores dages folkesygdomme ”ondt i ryggen”. De fleste af os sidder alt for meget ned, hvilket forkorter bindevævet på forsiden af kroppen, og giver mange ondt i lænden. I dag arbejder vi den dybe frontlinie med øvelser forlænger forsiden og åbner i hofterne.

Torsdag d. 23/8: HVILEDAG

Fredag d. 24/8: Frihed til arme, nakke og skuldre – i dag føjer vi myofascial release (mfr) til vores praksis. Dagens fokus er nakke- og skulderområdet, som vi skal massere godt igennem og derudover arbejder vi med forskellen på stress release og ro.

Lørdag d. 25/8. NB: lørdag undervisning kl. 10:00-13:15: At åbne for intuitionen – gennem yin bringer vi vejrtrækningen, kroppen og hovedet til ro. Når der er stille, kan du komme ind bagved og lytte til dig selv. Sidste dag finder vi igen stilhed – denne gang gennem en praksis, som åbner kroppen op. Vi slutter ugen af med en dybdeafspænding.