Forløb FOF Odense

Nye forløb hos FOF starter i uge 5 og slutter i uge 23.

Første halvdel af 2023 byder på tre forskellige forløb fra min side:

  • Yin Yoga for alle niveauer – også begyndere
  • Yin Yoga – fortsættere
  • “Lær yoga fra bunden” – et forløb til dig, som er helt ny til yoga

Særligt om tilmelding:

Vær opmærksom på, at jeg står for den undervisning, der foregår på holdene. Har du spørgsmål vedr. selve yogaen, er du velkommen til at skrive til mig.

Alt vedr. tilmelding og betaling foregår gennem FOF. FOF er jo en landsdækkende aftenskole med lokale afdelinger, og de har meget klare retningslinjer vedr. tilmelding. Er du derfor i tvivl om noget, så læs deres side “Værd at vide ved tilmelding” . På siden er der også info om deres telefontider og kontores åbningstider, hvor du kan komme forbi, hvis du foretrækker det.

Sådan som jeg kører mine hold – fx sygemeldinger, mobiltelefoner i lokalet og andet, som relaterer sig til selve holdet – det får du en mail om af mig ca. en uge før, vi mødes første gang.

Hvad skal jeg have på og hvad skal jeg medbringe?

Tag tøj på, du kan bevæge dig i – det er lige meget, om du foretrækker tætsiddende eller løsthængende. Du er velkommen til at medbringe din egen yogamåtte, men det behøver du ikke. Der er alt, hvad vi skal bruge til vores yogapraksis, tilgængelig på FOF.

Forløbene starter lige som vi går ind i den sidste vintermåned, så særligt til yin yoga, vil du måske have et par varme strømper med – og måske endda et par handsker, hvis du er meget kuldeskær. Der er tæpper i lokalerne. Vi er i en mærkværdig tid, hvor regeringen bestemmer, hvor varmt, der må være på fx aftenskoler – det er 19 grader. For nogen er det ok – andre skal have et ekstra lag tøj på for ikke at fryse.

Yin Yoga for alle niveauer – også begyndere

Yin Yoga er passive stræk til kroppens bindevæv. Yin Yoga kan laves af alle, da stillingerne kan skaleres op og ned efter behov. Det er en blid, men intens form for bevægelse af kroppen, hvor fokus er på nogle af de systemer i kroppen, som vi ofte overser – nervesystemet, lymfesystemet og selvfølgelig bindevævet.

De fleste gange laver vi kun stræk, men ind i mellem krydres timen med myofascial release – massage med bolde.

Yin Yoga lindrer smerter og giver dig ro. Det passer til alle aldersgrupper. Du skal bare have lyst til at fordybe dig i dig selv.

Igennem forløbet hos FOF lærer du om yin yoga. Hver gang byder på en lille bid teori fra yin yogaens verden samt et program, som passer hertil.

Vi starter med at se på kroppen fra et vestligt perspektiv. Længere inde i forløbet ændrer vi vinklen til at se på kroppen ud fra TCM (traditionel kinesisk medicin) – det er den samme tilgang til kroppen, som ligger til grund for akupunktur og mange former for alternativ behandling. Du får en oversigt over emner til vores undervisningsgange ved forløbets opstart.

Særligt egnet til dig, som har brug for at få ro i kroppen, dig, som gerne vil lære at slappe af – og rigtig godt egnet til dig, som er eller har været sygemeldt på grund af stress.

Til forsiden

Hvem kan deltage?

Forløbet er for alle – også dig, som er ny til yin yoga. Niveauet for undervisningen bliver lagt ud fra deltagerne. Læs mere om yin yoga her.

Der er yin yoga for alle niveauer to gange om ugen:

Tirsdage, kl. 18:15-19:45 – start tirsdag d. 31. januar 2023, 17 tirsdage, kr. 1800

(tirsdagsholdet har to ledige pladser)

Fredage, kl. 09:30-11:00 – start fredag d. 3. februar 2023, 15 fredage, kr. 1610

(fredagsholdet har god plads)

Into Yin

Yin Yoga – fortsættere

Yin yoga er – som du nok allerede ved, hvis du læser med her – en særlig afstressende form for yoga. Det er blide, men intense stræk til kroppens bindevæv. Når man er ny til yin yoga, er det en teknik, der skal læres. Det tager som regel en runde eller to at fange grundprincipperne bag yin yoga, og kende sin krop i stillingerne. 

Når vi til gengæld kender grundprincipperne, kan vi folde en ekstra dimension ud, når vi laver vores praksis. Her bliver yin yogaen mere meditativ, og vi arbejder især med TCM (traditionel kinesisk medicin), og dennes tilgang til, hvordan kropslig og mental balance er to sider af samme sag.

High Dragon

Hvem kan deltage?

Fortsætterholdet er til dig, som har gået til yin yoga i min. seks måneder.

Der er yin yoga for dig, som har erfaring med yin, to gange om ugen:

Tirsdage, kl. 09:00-10:30 – start tirsdag d. 31. januar 2023, 17 tirsdage, kr. 1800

(tirsdagsholdet har tre ledige pladser)

Onsdage, kl. 17:00-18:30 – start onsdag d. 1. februar 2023, 17 onsdage, kl. 1800

(onsdagsholdet har en ledig plads)

“Lær yoga fra bunden”

Hvad er yoga?

Det er et stort spørgsmål, som du kan få meget forskellige svar på alt efter, hvem du spørger. Oprindeligt er det en måde at leve på – en livsfilosofi, men i Vesten er den fysiske del blevet taget ud, og blevet populær som motionsform. I dag findes der rigtig mange stilarter indenfor yoga, så det kan være en jungle at finde rundt i, hvis du gerne vil i gang.

På dette kursusforløb over otte gange tager vi hul på emnet om, hvad yoga er for en størrelse. Vi starter i den mildere ende med sekvens i “Blid Hatha Yoga”, som vi så bygger videre på hen over ugerne. På den måde får du en fornemmelse af, hvad forskellen er på fire typer af yoga; Blid Hatha Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa yoga og Yin Yoga.

Du bliver introduceret til de mest brugte yogastillinger som f.eks. “nedadvendt hundestræk” (den på billedet) og “Kriger I og II”, teknik og modifikationer efter din styrke, smidighed og knoglebygning samt udvalgte begreber inden for yogafilosofi.

Hver gang bliver der lidt teori samt noget teknik til, hvordan stillingerne kan udføres. Vi skal også lave en yogapraksis, som kommer til at vare 60-75 minutter.

“Lær yoga fra bunden”

tilbydes to gangen i første halvdel af 2023. Du er selvfølgelig velkommen begge gange.

Onsdage, kl. 18:45-20:15 – start onsdag d. 1. februar 2023, otte gange, kr. 950

Onsdage, kl. 18:45-20:15 – start onsdag d. 12. april 2023, otte gange, kr. 950