Om Yin & Yoga

status pr. oktober 2021

Status hos Yin & Yoga pr. 3. oktober 2021

Yin & Yogas første åbning var med en åbningsreception fredag d. 20. december 2019, og den første klasse blev undervist to dage senere, om søndagen d. 22. december.  Det gik stille og roligt – faktisk ret meget som planlagt de først to måneder, men så kom Corona og efter 11 uger kunne Yin & Yoga lukke ned for første gang.

Yin & Yoga åbnede for 2. gang d. 9. juli 2020. Det skete med en fordybelsesuge, og om ikke andet, så fandt dem, som allerede havde gået til yin yoga i et godt stykke tid, ud af, det er rigtig nok, arbejde til bindevævet holder længe. For på trods af fire måneders pause, fik de erfarne ”yinstere” hurtigt deres bindevæv tilbage i vanlige form.

Men ak. Selv om perioden fra genåbning til anden nedlukning var på fem måneder, kom aldrig rigtig en ”rytme”. Til gengæld kom en jævn strøm af tilføjelser og ændringer i restriktioner, som ud over de allerede påbudte afstandskrav, kvadratmeterkrav og rengøringskrav, nu også inkluderede ansigtsmasker og forsamlingsforbud. Sideløbende kom en ligeledes jævn strøm af udmeldinger fra offentlig side om at begrænse sine sociale kontakter. Tilsammen tog det vist lysten fra mange – i hvert fald dalede deltagerantallet kraftigt i løbet af november 2020, og på den måde må jeg indrømme, det var en hel lettelse at skulle lukke igen fra d. 9. december.

At nedlukningen så blev så lang, som den gjorde – det var uventet.

I uge 30 2021 (gen)åbnede Yin & Yogs så for 3. gang….

Her i skrivende stund, som er søndag d. 3. oktober 2021, har der nu – nok en gang – været åben i 11 uger. I forbindelse med at få de forskellige klasser til at fungere, undervises der lige nu udelukkende i yin yoga og aerial yoga.

Normalt ville man/vi/branchen nu opleve, overgangen til oktober også skulle være overgangen til de seks måneder om året, som er den klare højsæson.

I stedet kan en del af os konstatere, det lader vente på sig. Faktisk kom der flere folk i første halvdel af september end der har gjort de sidste tre uger.

Det kunne selvfølgelig godt bare være hos Yin & Yoga, men som jeg har hørt andre steder fra, så kæmper mange steder – både i Danmark og i andre lande – med at få folk tilbage.

Hvorfor?

Der er jo sjældent bare et svar på et kompliceret spørgsmål. Uanset, hvad svaret eller svarerne måtte være, så er konstateringen, hvor yin yoga stormede frem i 2019, så stormer ikke nær så mange folk til yin yoga i 2021.

Eller måske gør der – og så er en del af svaret, der i de forgangne 18 måneder er kommet mange nye til, som nu også kan kalde sig yin yogalærer. En masse ”teacher trainings”, som før krævede, du skulle fx til København eller udlandet, har pludselig været tilgængelig online (og for en dels vedkommende også til væsentligt lavere priser).

Med mange nye udbydere enten i den virkelig verden eller online, hvordan skal man så vide, hvem man skal vælge? Især hvis man ikke kender noget til (yin) yoga i forvejen.

Hvordan skal du som udøver se forskellen på, om den yin yogaklasse, du tilmelder dig, bliver faciliteret af en, som har taget hele sin træning online under nedlukningen, og først nu skal til at prøve teori i praksis?

Hvordan skal du gennemskue om det er en, som haft yin yoga i måske 15-25 timer som en lille del af en yogalæreruddannelse, som primært fokuserer på andre typer af yoga?

For vi skriver jo næsten alle sammen, vi har en ”200 timers yogalæreruddannelse”.

Vigtigst af alt: har du overhovedet har brug for en erfaren underviser, som differentierer og ser alle deltagere på klassen – eller er du nok inde i det eller har du fra naturens side en fysik, som gør, du kan trives fint med de ofte billigere klasser, hvor man er mange sammen, og hvor der ikke undervises, men instrueres?

Hænger det overhovedet sammen med overskriften om ”Status hos Yin & Yoga?”

Som forfatter af teksten her, siger jeg selvfølgelig ”ja” 😊

Status i oktober 2021 er, Yin & Yoga er startet forfra for 3. gang. Det er hårdt og træls nok i sig selv, men bliver jo desværre ikke anderledes.

Og denne 3. genåbning er til en tid, hvor der er færre folk, som (lige nu) interesserer sig for eller tager sig tid til yin yoga samtidig med, der er kommet rigtig mange nye til, som også gerne vil have deltagere på deres hold.

Så! Hvis jeg skal have dig til at vælge min undervisning, har du måske brug for en mere detaljeret information om, hvad du får på klassen, hvem jeg er og hvordan jeg har bygget Yin & Yoga op.

Klik videre her for at få svar på de forskellige spørgsmål:

  • Hvad er Yin & Yoga?
  • Hvad tilbyder Yin & Yoga?
  • Hvem er bag Yin & Yoga?
  • Hvorfor skal du vælge Yin & Yoga frem for de mange andre tilbud om yoga, du kan finde rundt omkring?

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.