Aerial Yoga

Yogaslynger klar til brug, da Yin & Yoga genåbnede igen, igen i juli 2021

Hvad er Aerial Yoga?

Aerial yoga er yoga med et flyvende twist, da vi bruger et stykke stof – en “yogaslynge” som redskab.

Slyngen kan understøtte nogen stillinger, som derfor bliver blidere – mens den gør andre betydeligt mere udfordrende. Stoffet kan både samles som et reb eller trækkes ud, så det fungerer som en hængekøje.

En klasse i aerial yoga kan laves på mange forskellige måder. Hvis du tjekker aerial yoga på instagram, vil du se mange meget akrobatiske øvelser, som ser nemt ud, når man kan – men der ligger mange timers øvelse bag.

Inden den flyvende akrobatik, skal du lære teknik, og opbygge såvel styrke som smidighed. Klasserne er derfor bygget op med grundig opvarmning af ryg og skuldre, flows med stillinger fra klassisk hatha yoga, hvor slyngen bruges til enten at stabilsere eller udfordre. I slutningen er der tid til at prøve vi et par “tricks” og til sidst en lang afspænding, hvor du får lov at ligge inde i slyngen og slappe af.

Aerial Yoga sender krop og sind ud i nye og anderledes positioner, og der er garanti for, du bliver lokket ud af din “comfort zone”.

Som nævnt er der masser af spændende og flotte profiler på såvel instagram som youtube, hvor du kan se, aerial yoga kan. Jeg vil anbefale dig at tjekke “Aerial Yoga Life“, da jeg synes, Jessica, som står for profilen, har en god bredde på de ting, hun deler.

Det praktiske om klasserne

Undervisningen foregår på små hold med max seks deltagere, så der er god tid til den enkelte.

Stoffet er stærkt, og kan bære over 150 kg. Men det er stadig nylon, hvilket vil sige, det kan “løbe” ligesom stoffet også er sensitivt overfor dufte. Derfor er der dresscode.

Du bedes komme bukser uden lynlåse og velcro, som dækker knæhaserne samt en (tætsiddende) t-shirt, som dækker armhulerne.

Ure og smykker tages af under klassen.

Spring meget gerne parfumen over denne dag (ud over, det sidder i stoffet bagefter, så handler alle former for yoga om at lave en dyb og grunding vejrtrækninig, og det er ikke sundt for dine lunger at lave dybe vejrtrækninger, hvis du har meget parfume på.

Medbring din egen yogamåtte.

Aerial Yoga Intro – kr. 125

Er du ny eller nyere til aerial, så er intro-klasserne noget for dig. Men alle niveauer er velkomne.

Klasser i aerial yoga i maj 2022:

Tirsdag d. 3. maj, kl. 17:00-18:15

Torsdag d. 12. maj, kl. 17:00-18:15

Fredag d. 13. maj, kl. 10:45-12:15 (aerial yin)

Tirsdag d. 17. maj, kl. 17:00-18:15

Tirsdag d. 24. maj, kl. 17:00-18:15

Aerial yin yoga

Aerial Yin Yoga

Hvis du ikke er til det mere intense og styrkeprægede, men i stedet leder efter en måde at slappe helt af på, så er aerial yin yoga måske noget for dig?

Vi sætter stoffet ned til gulvet, og bruger det som støtte og aflastning på samme måde, som man i yin yoga i forvejen bruger blokke, tæpper og puder.

AERIAL, level II

Aerial, level II er til dig, der allerede har erfaring med yogaslyngen. Måske fra Yin & Yoga – måske andre steder fra.

Når det grundlæggende er på plads, kan man arbejde med sekvensering af stillingerne mere flydende. Ligesom deltagerne som regel også er klar til at lave de mere udfordrende ting, som aerial også byder på.

Der er stadig grundig opvarmning. Vi plejer at finde et nyt lille trick at arbejde med hver gang. Ligsom der oftest også vil være ca10 minutter før afspændingen, hvor du kan arbejde med stillinger efter eget valg.