Tina Refning

Halv bue

Om Tina Refning

Uha, jeg er egentlig ikke særlig glad for at skulle skrive om mig selv!

Men selvfølgelig skal eventuelle deltagere på min klasser vide, hvilken baggrund jeg kommer med. Der findes SÅ mange yogauddannelser i dag – særligt inden for yin yoga, hvor nogen af os er meget specialiserede i yin yoga, mens de fleste, som også kalder sig yin yoga-lærere, blot har et enkelt modul på 30-50 timer eller har haft det som en lille del af en 200 timers basisuddannelse i fx hatha eller vinyasa yoga.

Så herunder følger en lille gennemgang af min baggrund for at undervise.

Lidt spredt, men generelt i omvendt kronologisk rækkefølge.

De hold, jeg underviser kan du læse om her og du kan læse om yin yoga her.

2022 Certificering hos Yoga Alliance

Siden 2017 har jeg været certificeret og registreret hos Yoga Alliance med en 200 timers uddannelse i ren yin yoga fra Jo Phee og hendes yinspiration.org.

Titlen er RYT200 – Registered Yoga Teacher med en 200 timers basisuddannelse.

Det er ikke noget krav, man skal være registreret hos dem. Nogen lader være. Jeg har valgt at gøre det, da Yoga Alliance er den eneste store internationale forening inden for yoga, og at være registreret hos dem gør ens yogalæreruddannelse brugbar i hele verden.

Når man har undervist 1000 klasser, kan man tilføje et “E” til sin titel. Det står for “Experienced” – erfaren underviser.

Mine planer indenfor yin yoga blev forsinket noget på grund af corona, men her i 2022 har jeg opgraderet til Jo Phees 300 timers specialistuddannelse i ren yin yoga og er ved at gøre et onlinekursus færdig, så jeg kan få den samlede titel RYT500.

2022 Studier i TCM

TCM er forkortelsen for traditionel kinesisk medicin.

Det er teorien om kroppens meridianer, energibaner, og den teori som ligger til grund for akupunktur. Men også næsten alle former for alternativ behandling.

Særligt tilgangen til mentale ubalancer og deres måde at vises i kroppen på ud fra TCM har min store interesse. Der følte jeg overhovedet ikke, jeg havde fået nok viden med fra de forskellige yin yoga-uddannelser.

Så siden 2020 har jeg været i gang med en uddannelse som akupunktør hos Kjeld Bruun-Jensen i Ringe. Under denne uddannelse ligger også en Sundhedsfaglig Basisuddannelse.

PS: går du med samme tanker, kan jeg varmt anbefale Kjeld!

2019 og 2021 Aerial Yoga og Aerial Yin Yoga

Det var vel omkring 2017 jeg første gang var ude og “flyve”, da jeg prøvede aerial yoga.

Åh, hvilken kærlighed.

Desværre har jeg måtte stoppe min undervisning i aerial yoga i forbindelse med, jeg lukkede mit yogastudio i Odense SV d. 31. maj 2022. Øv. Det er savnet!

Jeg har taget kursus i aerial yoga hos Blå Himmel Yoga og Sisse Siegumfeldt i 2019 umiddelbart før, jeg åbnede mit eget (Sisse er måske den ene person, jeg kender, som blev hårdere ramt af ulogisk “corona-crap” end jeg selv gjorde. Hun tilbyder stadig masser af aerial i København, så støt hende endelig, hvis du kan)

Under coronanedlukningen brugte jeg noget af min tid på et 80 timers kursus i Aerial Restorative Yin Yoga hos Aerial Yoga Academy.

Desværre er der ikke mange steder, hvor man kan hænge aerial-slyngerne op, og derfor er det svært at tilbyde. Men kender du et sted – fx, hvor der allerede er ophæng til TRX eller sandsække, og skal vi lave noget aerial yoga, så kontakt mig!

2015 – 2018 Anden yin yoga-uddannelse

Ud over de fem moduler hos Jo Phee, har jeg taget moduler i yin yoga hos andre erfarne lærere.

Bland andet:

2018 – 50 timer – Yin Yoga – Sports and Mind Training hos Sofie Ringsten

2015 og 2016 – i alt 70 timer hos Joe Barnett

2015 – 30 timer – Yin Yoga Immersion hos Mari Nordstrøm

2013 Børneyoga

Det stod hurtigt klart for mig, jeg ikke havde fået uddannelse nok på kurset hos Fitness World. Bare for de her 10 år siden, var der slet så mange muligheder for videreuddannelse, som vi har i dag.

Men jeg fandt en 100 timers uddannelse som Børneyogalærer hos Emmamaria Padma og hendes Lille Yoga Hus.

Det var en fantastisk oplevelse. Hvis du har med børn at gøre, kan jeg varmt anbefale hendes kurser og uddannelser!

Hvad vi lærte her stod i diametral modsætning til det meget fitness-orienterede fra FW. Og jeg betragter Emmamaria som min “guru” – min første “rigtige” lærer indenfor yoga.

På billedet hygger jeg mig med mine to dejlige nevøer, Sylvester og Storm. Men jeg er ret meget bedre til store børn/udskoling.

Hvis du skal lave et forløb i skolen eller andet sted, og mangler en til at fortælle om yoga eller bare undervise en klasse, så kontakt mig gerne.

2013 KontorYoga

Ud over børneyogaen, var jeg også en tur i Ålborg til et kursus i KontorYoga hos Britt Ziwes.

I flere år er jeg kommet hos Fellowminds kontor på Landbrugsvej i Odense (formerly known as Daxiomatic) en gang om ugen. Her laver jeg godt nok yin yoga med medarbejderne, men har også tidligere undervist i yoga “på kontorstolen”, som ikke behøver omklædning.

Hvis du vil have besøg på din arbejdsplads – enten som fast ugentlig yogasession eller i forbindelse med Danmarks Mentale Sundhedsdag, så kontakt mig gerne.

2012 Hvordan det startede

Det første kursus i hatha og flow yoga tog jeg gennem Fitness World.

Jeg underviste min første klasse i hatha yoga på Bondovej i Odense SV d. 3. oktober 2012.

Det blev til over 4000 hold hos Fitness World, Energy Fitness, Nordisk Yoga, FOF og OBBC op gennem årene inden, jeg i 2019 besluttede at blive selvstændig og åbnede mit eget yogastudio.

Ud over yin yoga, hatha og flow, har jeg også stor erfaring med hot yoga – den helt hårde Bikram Yoga eller blid hatha i varmen.

Du er også velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for en erfaren underviser inden for disse typer af yoga.

Før 2012 – inden det blev yoga

Var det i en del år kampsport – særligt kickboxing.

Jeg har fornøjelsen af at kunne kalde mig 1. Dan (første sorte bælte) i både Chakibo (Chinese American Kickboxing) og White Tiger Karate.

På billedet har vi lidt sjov, min Sigung, Jørn Brandt, og jeg. Billedet er fra 2009. Desværre døde han meget pludseligt tilbage i 2013 – kort efter sin 47 års fødselsdag. Må det være en reminder til alle, som kan være arveligt disponeret for blodpropper i hjertet, om at huske at blive tjekket regelmæssigt! R.I.P.