Typer af yoga

      Inden jeg åbnede mit eget yogastudio, har jeg undervist på den gode side af 3000 yogatimer andre steder. Og så kan man godt gå lidt død.. Heldigvis har man frie tøjler, når man er selvstændig og kan prøve nye ting af, så det har jeg gjort i den lange coronanedlukning.

      Særligt er jeg blevet meget glad for kombinationen af hatha yoga og suspension træning, som oftest bare kaldes “TRX”. Det er intens træning og godt med konstant aktivering af de dybe mavemuskler. Skånsomt og hårdt på samme tid. Jeg håber, andre vil være lige så begejstrede.

          Aerial Yoga, som også rummer mange elementer fra suspension træning, har jeg været vild med siden jeg prøvede det første gang for vel otte år siden, og det var en plan i flere år – at hvis jeg nogensinde fik mit eget sted, så skulle der kunne hænges aerial-slynger op.

       Men sådan en hel almindelig yogaklasse – om det er de længere hold og fokus på den statiske styrke i hatha eller de glidende flows i vinyasa. Uden en masse hjælpemidler og tekniske forklaringer – bare et langt flow, hvor man fordyber sig i sig selv. Det kan noget helt tredje.

       Det er en smagssag, om man er til det ene eller andet – eller det hele. For mig er de aktive yogaformer noget sekundært i Yin & Yoga. Det er yin yogaen med alle dens finesser og uendelig muligheder for at gå på opdagelse i sindet gennem kroppen, som jeg har som omdrejningspunkt for mit yogastudio.

       Derfor vil du altid kunne finde ugentlige drop-in klasser i yin yoga, mens der hver uge vil være et par klasser af de mere aktive slags yoga, men det vil skifte lidt fra uge til uge, hvad der er på planen. Den lange tvangslukning gør jo, yogastudiet reelt set starter forfra her i sensommeren, og jeg skal starte forfra med at prøve af, hvilke klasser der fungerer på hvilke tidspunkter.